УМВС: Копачі бурштину побили міліцію. Нацгвардія і «Грифон» застосували травматику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УМВС: Копачі бурштину побили міліцію. Нацгвардія і «Грифон» застосували травматику

Кримінал
5348
У середу в селі Крупове Дубровицького району на Рівненщині місцеві жителі напали на правоохоронців, які обстежували місця незаконного видобутку бурштину.
Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Рівненській області.
«Опівдні, 29 липня, коли працівники міліції обстежили місця незаконного видобутку бурштину в Дубровицькому районі, в селі Крупове на них напали місцеві жителі, які палицями нанесли їм тілесні ушкодження», – йдеться в повідомленні.
Коли на допомогу колегам прибули бійці спецпідрозділів роти міліції громадської безпеки особливого призначення «Грифон» та Національної гвардії, їх оточив натовп з понад сотні людей. Силовикам погрожували і навіть намагалися тиснути їх позашляховиком «Тойота Ленд Крузер». Правоохоронці були змушені застосувати травматичну зброю – спецпристрій для відстрілу гумовими кулями.
Повідомляється, що конфлікт отримав продовження. На спецлінію «102» о 18.30 повідомили, що майже триста агресивно налаштованих людей заблокували роботу Дубровицького районного військового комісаріату. Слідчо-оперативна група встановила, що ці ж люди перекрили проїжджу частину в центрі Дубровиці поблизу райдержадміністрації. Прокурор Микола Федорчук і тимчасово виконуючий обов’язки начальника райвідділу міліції Сергій Дворак намагалися вгамувати натовп. При цьому голова райдержадміністрації Сергій Киркевич підтримував правопорушників, які вимагали видати працівників міліції, стріляли в позашляховик.
Зазначається, що під час розмови з місцевими чиновниками люди вели себе агресивно, смикаючи представників влади за одяг і нецензурно лаючись. Частина людей була в балаклавах; один з них намагався відібрати відеокамеру у працівника міліції.
Коли ж натовп пішов на правоохоронців, на підмогу працівникам райвідділу прийшли бійці спецпідрозділів і Національної гвардії. Знову були застосовані спецпристрої для відстрілу гумовими кулями. Четверо порушників отримали незначні тілесні ушкодження, їм була надана медична допомога.
Десять людей, затриманих під час сутички, доставили в Дубровицький райвідділ міліції. На звільнення затриманих до райвідділу підійшла юрба, очолювана нелегальними копачами бурштину. В одному з ватажків міліціонери впізнали одного з тих, хто напав на них біля села Крупове. На переговори з правоохоронцями в райвідділ прийшов голова РДА Киркевич, який вимагав звільнити правопорушників, погрожуючи тим, що обурені місцеві жителі захоплять приміщення міліції.
Працівники міліції затримали двох найактивніших учасників і організаторів масових заворушень – 25-річного та 43-річного жителів Дубровиці та села Крупове. Опівночі натовп розійшовся.
Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області Сергій Дворак зазначив, що відомості за всіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків), статтею 294 (масові заворушення) і частиною 3 статті 296 (хуліганство).
Нагадаємо, раніше повідомлялося про масові зіткненнях правоохоронців з незаконними здобувачами бурштину, які відбувалися на Рівненщині 10 і 23 липня.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас