Держслужба зайнятості буде готувати фахівців в IT-сфері спільно з IT-компаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держслужба зайнятості буде готувати фахівців в IT-сфері спільно з IT-компаніями

Світ
499
Державна служба зайнятості спільно з низкою IT-компаній має намір організувати підготовку фахівців IT-сфери.
Такі плани містяться в меморандумі про співпрацю, підписаному в середу керівником Держслужби зайнятості Ярославом Кашубою, директором Brain Academy Ігорем Закаловим та представниками IT-компаній Astound Commerce, Infotek, NIX Solutions.
“Меморандум – це рамкова угода, яка допоможе Держслужбі зайнятості, роботодавцям і навчальній програмі Brain Academy дати людині шанс, який сьогодні є безробітним або хоче отримати нову професію, нову кваліфікацію”, – заявив Я.Кашуба.
За його словами, в рамках меморандуму Держслужба буде надавати приміщення в навчальних центрах, які є в усіх регіонах. При цьому в навчальних групах будуть відведені квоти для безкоштовного навчання вимушених переселенців і учасників АТО.
Я.Кашуба підкреслив, що з державного бюджету на ці проекти кошти не будуть виділятися. Однак він не виключив, що частина фінансування може бути виділена Державною службою у справах ветеранів війни та учасників АТО.
В цілому, за його даними, в даний час в Україні зареєстровано більше 400 тис. безробітних і 43 тис. вакансій, переважно робітничих спеціальностей. На IT-фахівців попит є, але за наявності досвіду роботи та відповідного рівня знань.
Директор Brain Academy І.Закалов зазначив, що запит на IT-фахівців щорічно збільшується на 15%. При цьому з випускників вузів за даними напрямками працевлаштовується близько 45% через те, що навчання ведеться за застарілими програмами і методиками.
За його словами, орієнтовно в рамках меморандуму будуть проходити навчання близько 1 тис фахівців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас