Помер один із найбільших інвесторів України, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помер один із найбільших інвесторів України, - ЗМІ

Енергетика
10310
Помер один із найбільших інвесторів України польський бізнесмен Ян Кульчик, який через свої компанії володів низкою енергетичних активів в Україні, а також планував займатися поставками електроенергії з Хмельницької АЕС європейським споживачам.
Як повідомляє польська газета Wyborcza, бізнесмен помер у віці 65 років у Відні в результаті ускладнень після операції на серці.
Кульчик, як зазначає видання, з 2000 року очолював список найбагатших громадян Польщі, а медіа оцінюють вартість його статків у 15,1 млрд злотих (близько 4 млрд дол.)
Польський бізнесмен володів компанією Kulczyk Investments, яка спеціалізується на інвестиціях в енергетику, нафту і газ, мінеральні ресурси, а також в інфраструктуру та нерухомість.
У 2010 році Кульчик отримав контроль над українською газодобувною компанією “КУБ-ГАЗ”. Компанія веде видобуток газу у Дніпровсько-Донецькому басейні: Ольгівське, Макіївське, Північне Макіївське, Крутогорівське і Вергунське родовища.
Крім цього, восени 2014 року стало відомо, що “Енергоатом”, оператор усіх діючих АЕС України, і Kulczyk Investments вивчають питання організації експорту електроенергії до Європейського Союзу з другого блоку Хмельницької АЕС.
Влітку 2015 року Кабінет міністрів затвердив пілотний проект “Енергетичний міст Україна – ЄС”, що передбачає організацію видачі потужності енергоблока №2 Хмельницької АЕС для передачі електричної енергії до країн Європейського Союзу шляхом відділення енергоблока від Об’єднаної енергосистеми України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас