Статистика ДТП за півроку: На українських дорогах гине вісім осіб на добу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Статистика ДТП за півроку: На українських дорогах гине вісім осіб на добу (інфографіка)

Казна та Політика
3933
У ДАІ України оприлюднили статистику аварійності за перше півріччя 2015-го.
Всього по країні кількість аварій на дорогах скоротилася (з 76,3 тис. ДТП за 6 місяців 2014-го до 59,8 тис. – Докладніше див. Інфографіку). Потрібно, звичайно, пам’ятати, що дані за цей рік вже не враховують анексуваний Крим, а також непідконтрольні українським військовим міста на сході країни – але, за словами міліціонерів, в цілому аварій все одно стало менше. Головна причина аварій, за даними МВС, пияцтво – але якщо в Закарпатській області ДТП провокують нетверезі водії, то у Вінницькій та Миколаївській – пішоходи.
Нарікають інспектори і на вітчизняні дороги: за даними даішників, з початку року в семи областях України почався різкий ріст аварій саме за критерієм “поганий стан дороги”: у Вінницькій, Запорізькій, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Херсонській, а також у Чернігівській. З цієї причини загинули 17 людей (торік – 10), а травмувалися – 58 (в 2014-му – 88).
Також за останні місяці в Україні сталося кілька гучних ДТП з громадським транспортом: у маршруток на швидкості відвалювалися колеса, а в один з будинків врізався палаючий тролейбус.
У ДАІ уточнюють: з вини водіїв автобусів в країні загинули за півроку 19 осіб і були травмовані більше 230. Всього в усіх видах ДТП загинули 1579 чоловік: у перерахунку на дні – 8 осіб на добу (в минулому першому півріччі – 10 день).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас