Парламентарії можуть врегулювати механізм утримання гуртожитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламентарії можуть врегулювати механізм утримання гуртожитків

Нерухомість
510
У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2434а «Про внесення змін до Закону України« Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків ».
Проектом Закону встановлюється порядок утримання допоміжних приміщень та прибудинкових територій у гуртожитках.
Згідно з проектом Закону, громадяни, які на законних підставах зареєстровані за місцем проживання в гуртожитку та фактично проживають у ньому, за наявності згоди власника гуртожитку, можуть здійснювати за власні кошти ремонт житлових та допоміжних приміщень. Крім того, передбачено порядок утримання допоміжних приміщень у гуртожитках та прибудинкових територій.
Відзначимо, документ покликаний удосконалити законодавство у сфері державної житлової політики.
«Він (законопроект – ред.) спрямований на вилучення норм права, що стосуються господарських відносин у житловій сфері, а саме утримання приватизованих та неприватизованих житлових, нежитлових і допоміжних приміщень у гуртожитках та прибудинкових територій, а також відшкодування витрат власниками гуртожитків за проведений ремонт житлових і допоміжних приміщень у гуртожитку громадянам, які на законних підставах зареєстровані за місцем проживання в гуртожитку та фактично проживають у ньому », – йдеться в пояснювальній записці.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас