"Ніхто не обіцяв": Клімкін про конкретні терміни отримання Україною безвізового режиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ніхто не обіцяв": Клімкін про конкретні терміни отримання Україною безвізового режиму

Світ
3195
Конкретних термінів щодо введення безвізового режиму між Україною та ЄС Києву ніхто не називав.
Про це в інтерв’ю “Главком” сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін.
“Ніхто не обіцяв конкретні терміни. Нам сказали, що як тільки ви виконуєте другу фазу (друга фаза Плану дій щодо лібералізації візового режиму, яку Україна обіцяла завершити до кінця 2015 року – ред.), після того отримуєте безвізовий режим. На технічне втілення цього потрібно близько півроку “, – сказав він.
“Нам не обіцяли безвізовий режим просто так. Нам чітко сказали, що нас будуть підтримувати на шляху до безвізового режиму, але ми повинні виконати дуже чіткі реформи. Тому я радий, що на Радбезі (20 липня) це питання знову обговорювалося. Наприклад, без реформи правоохоронних органів ми нічого не зробимо. Або без видачі біометричних паспортів. Ніхто не вимагає, щоб ми завтра поміняли всі пострадянські паспорта – це нереально. Але є вимога, щоб ми створили якийсь чіткий реєстр, і на основі цього почали видавати ID. Адже ID служити не тільки як карта, вона буде містити детальну інформацію про людину. Чому цього не робили до цього – це окрема історія “, – додав міністр.
Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко повідомив, що Україна до листопада цього року має завершити всі необхідні заходи на держкордоні для отримання безвізового режиму з Євросоюзом.
Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський підкреслював, що Україні не потрібно “боротися” з ЄС за безвізовий режим, а тільки виконувати умови щодо лібералізації.
Україна сподівалася отримати безвізовий режим на ризькому саміті “Східного партнерства”, який проходив 21-22 травня, проте цього не сталося з ряду причин, однією з яких є невиконання Києвом всіх пунктів Плану з лібералізації візового режиму.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас