МВФ підтвердив намір до 31 липня схвалити виділення Україні чергового траншу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підтвердив намір до 31 липня схвалити виділення Україні чергового траншу

Казна та Політика
604
Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд підтвердив намір Ради директорів прийняти рішення по виділенню Україні чергового кредитного траншу в рамках програми EFF до 31 липня поточного року.
Про це йдеться в коментарі Фонду, переданому агентству УНІАН.
«Як ми і зазначали раніше, Рада директорів МВФ розгляне підсумки першого перегляду програми EFF в п’ятницю, 31 липня. Схвалення підсумків цього перегляду означатиме виділення Україні кредитного траншу в розмірі 1,18 млрд SDR – близько 1,7 млрд дол., – йдеться в коментарі. – Таким чином, загальна сума коштів, виділених Україні за програмою EFF з боку Міжнародного валютного фонду, складе 6,68 млрд дол».
Відзначимо, в березні поточного року Україна і МВФ погодили нову програму кредитування економіки України, яка передбачає механізм розширеного фінансування (Extended Fund Facility) строком на 4 роки і обсягом фінансування 17,5 млрд дол. Перший транш кредиту в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала в березні – відразу ж після затвердження програми. У травні-червні в Україні працювала місія Фонду, яка провела перший огляд реалізуються в Україні реформ і видала свої рекомендації Раді директорів МВФ.
Тоді ж Фонд переглянув у бік погіршення прогноз розвитку економіки України, проте відзначив, що погіршення оцінок пов’язано з продовженням військовими діями на сході країни. В той же час, дії уряду в частині досягнення фінансової стабілізації були визнані задовільними. У липні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив, що Україна виконала всі попередні критерії МВФ і очікує позитивного рішення Ради директорів Фонду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас