Terrafugia показала новий дизайн автомобіля TF-X, що літає (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Terrafugia показала новий дизайн автомобіля TF-X, що літає (відео)

Технології&Авто
3085
Компанія Terrafugia, яка працює над створенням автомобіля, що літає, представила новий дизайн такого пристрою.
Цей автомобіль під назвою TF-X був анонсований у травні 2013 року, але роботи над ним все ще тривають.
За запевненням компанії Terrafugia, новий дизайн автомобіля TF-X у вигляді моделі в масштабі 1 до 10 пройшов успішні випробування в аеродинамічній трубі.
Зараз він демонструється на заході EAA AirVenture. Надалі модель буде тестуватися в аеродинамічній трубі MIT Wright Brothers, яка також використовувалася для тестування попередньої моделі Terrafugia Transition. В рамках цього тестування будуть вимірюватися сили опору, підйому і тяги під час симуляції ширяючого польоту, переходу в стан горизонтального польоту і самого горизонтального польоту.
TF-X буде являти собою гібридний електричний автомобіль. Двигун потужністю 300 кінських сил доповнений електромотором, що забезпечує політ. Автомобіль зможе перевозити до чотирьох чоловік. За задумом розробників, його можна буде легально використовувати як на автомобільних дорогах загального призначення, так для здійснення польотів. Для навчання користування літаючим автомобілем TF-X буде потрібно, в середньому, 5 годин часу. Причому, його зможуть використовувати навіть новачки, так як в ньому передбачена автоматична посадка. Також заявлені вертикальні зліт і посадка, завдяки чому не потрібно використовувати злітно-посадкову смугу. Політ буде управляється комп’ютерною системою, користувачеві досить лише вказати пункт призначення. Як очікується, крейсерська швидкість польоту складе 200 миль на годину (близько 322 км/год), а дальність польоту – 500 миль (близько 805 км). Автомобіль зможе поміщатися в стандартному автомобільному гаражі.
Під час анонсу літаючого автомобіля TF-X в 2013 році компанія Terrafugia заявляла, що на його розробку може знадобитися від 8 до 12 років.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас