Екс-голова "Роснефти" купив "прокляту" віллу за 25 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова "Роснефти" купив "прокляту" віллу за 25 мільйонів євро

Нерухомість
1259
Колишній президент “Роснефти”, нині власник Незалежної нафтової компанії (ННК), Едуард Худайнатов купив віллу “Альтакьяра” в італійському Портофіно за 25 млн євро.
Про це повідомило італійське видання Il Secolo XIX.
Аукціон відбувся вдень 14 липня. Переможцем стала кіпрська компанія Miasdor Investments, яка, за даними видання, належить Худайнатову.
Авансовий платіж у розмірі 2,75 млн і 250 тис. євро організаційних зборів компанія вже заплатила, решту суми необхідно внести протягом двох місяців.
Помічник Худайнатова заявив, що він не відповідає за особисті фінанси бізнесмена.
Площа двоповерхової вілли “Альтакьяра” становить 1 тис. кв. м, також до неї прилягає парк з видом на Портофіно площею 31 тис. кв. м.
З 2007 року “Альтакьяра” виставлялася на аукціон 4 рази, але до теперішнього моменту не знаходила покупців. Стартова ціна вілли на перших торгах становила 34 млн євро, але пізніше була знижена.
Вілла має погану славу. Як пише видання, представники практично кожного з поколінь господарів вілли – родини графів Агуста – трагічно гинули в цьому будинку.
Останньою смертю став випадок у 2001 році, коли графиня Франческа Вакка Агуста викинулася з балкона вілли на морські скелі.
Після цього в будинку жив коханець графині Мауріціо Раджив, і в 2006 році його син упав з балкона з висоти 3 м, але вижив, провівши два дні в реанімації.
Худайнатов прийшов в “Роснефть” в 2008 році, через два роки був призначений президентом компанії.
Після призначення Ігоря Сечіна президентом “Роснефти” в травні 2012 року Худайнатов став його заступником. Покинувши “Роснефть” в 2013 році, Худайнатов заснував ННК.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас