Хто потрібен Україні? Найбільш затребувані вакансії у великих містах (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто потрібен Україні? Найбільш затребувані вакансії у великих містах (інфографіка)

Особисті фінанси
7331
Цього літа на ринку праці по всій країні шукають програмістів, продавців, водіїв і бухгалтерів. Такі висновки можна зробити на підставі регіонального дослідження порталу Rabota.ua, ексклюзивно підготовленого для наших читачів (див. Інфографіку).
Як пояснила нам галузевий експерт Тетяна Пашкіна, в сезон відпусток роботодавці активно шукають офіціантів, кухарів і продавців в туристичних містах – Одесі та Львові. “А ось те, що в Києві побільшало вакансій косметологів та перукарів, нас, чесно кажучи, здивувало. Пов’язуємо це з тим, що роботодавці частіше стали працевлаштовувати молодь без досвіду роботи: вони активні, готові працювати за менші гроші і швидко вчаться. Тому в кризу кількість вакансій для недосвідчених зростає”, – уточнює Пашкіна. Виходить, що фахівців готують “про запас”.
З цікавих спостережень по вакансіях можна відзначити високий попит на операторів колл-центру і ріелторів в Харкові: “З урахуванням того, що це прифронтове місто, тут високим попитом користуються послуги продажу й оренди житла. Велика увага до телефоністів також невипадкова: з міркувань економії багато великих компаній в регіонах беруть співробітників в філії або просто на аутсорсинг”, – уточнює Пашкіна.
На думку кадровиків, восени в Україні традиційно будуть актуальні професії айтішників, бухгалтерів, інтернет-маркетологів, виробниників і продавців.
Хто потрібен Україні? Найбільш затребувані вакансії у великих містах (інфографіка)
Мінсоцполітики впритул займеться працевлаштуванням переселенців: на останньому засіданні Кабміну відомство представило свій план по вирішенню проблем зайнятості внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 роки.
“На обліку в центрах зайнятості стоять 40 тис. переселенців, в той час як їх загальна кількість досягла 1,3 млн осіб. При цьому 60% переселенців – пенсіонери, 12% – діти, 4% – інваліди. В цілому на виплати з безробіття для переселенців цього року передбачено 21 млн грн, – заявив профільний міністр Павло Розенко. – Працевлаштування переселенців ускладнюється тим, що у багатьох немає грошей на переїзд, відсутнє житло, потрібно доглядати за дітьми або людьми похилого віку. Ці проблеми потрібно вирішувати”.
Щоб вирішити ці проблеми, в Кабміні хочуть щільніше співпрацювати з волонтерськими і міжнародними організаціями, щоб визначити найбільш ефективні галузі для залучення інвестицій і створити робочі місця для переселенців. Також буде проходити пошук іноземних партнерів, щоб переселенці, у разі необхідності, могли пройти перепідготовку або підвищити кваліфікацію за кордоном.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас