Міжнародні резерви України в червні виросли до 10,3 мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні резерви України в червні виросли до 10,3 мільярда доларів

Казна та Політика
487
Обсяг міжнародних резервів України в червні, за уточненими даними, збільшився на більш ніж 346 млн доларів, до $10,264 млрд
Про це йдеться в повідомленні Національного банку України.
«Цьому сприяло формування позитивного сальдо інтервенцій Національного банку України на міжбанківському валютному ринку, надходження на користь Уряду від розміщення державних облігацій України в сумі 140,0 млн. дол. США. і від конвертації китайських юанів в сумі 419, 2 млн дол. США», – повідомляє НБУ.
Нацбанк відзначає, що зростання міжнародних резервів України відбулося незважаючи на необхідність здійснення значних платежів з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі $275, 6 млн, у тому числі $274, 3 млн. По обслуговуванню облігацій зовнішньої державної позики та обслуговування та погашення державних цінних паперів. Крім того, перерахування Міжнародному валютному фонду в червні склали $175, 7 млн.
«Зараз обсяг міжнародних резервів України є достатнім для виконання зобов’язань та поточних операцій Уряду і Національного банку України», – наголошується в повідомленні.
Зазначимо, раніше Національний банк України поліпшив прогноз профіциту зведеного платіжного балансу за підсумками 2015 до 2,2 млрд дол. із 2 млрд дол., прогнозованих раніше.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас