"Газпром" відклав розширення газопроводу для "Турецького потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" відклав розширення газопроводу для "Турецького потоку"

Енергетика
1014
Російська компанія “Газпром” вирішила з 1 липня припинити розширення трубопровідної системи “Південний коридор”, яка потрібна для прокачування газу по майбутньому “Турецькому потоку”.
Про це в листі компаніям “Газпром інвест”, “Газпром центрремонт” і “Газпром комплектація” повідомив член правління “Газпрому” Сергій Прозоров.
У листі Прозоров просить їх директорів з 1 липня і “до особливого дозволу” призупинити інвестпроекти з розширення системи газопроводів “Південний коридор”, яка була потрібна для того, щоб зв’язати морську і сухопутну частини трубопроводу “Південний потік”.
Газ для морської частини “Турецького потоку” має піти по двох трубах східного і західного маршрутів “Південного коридору”: одна закриє потреби першої та другої ниток “Турецького потоку”, інша – третьої і четвертої.
У додатку до листа також вказані ті частини “Південного коридору”, які належить добудувати його підрядникам. Це 396 км на ділянці Писарівка – Анапа, а також перша і друга черги чотирьох компресорних станцій: Російська, Кореновська, Козача і Шахтинська.
На ділянці Петровськ – Писарівка потрібно добудувати лише компресорну станцію в Писарівці.
У східному коридорі проекту доручено спорудити 240 км труби. Західний маршрут “Південного коридору” довжиною 880 км вже повністю побудований.
Виходячи із загальної протяжності системи виходить, що “Газпром” збирається заморозити будівництво 989 км труби.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас