Шульц каже, що Україні не варто думати про перспективи вступу до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шульц каже, що Україні не варто думати про перспективи вступу до ЄС

Світ
4560
Україні потрібно зосередити увагу не на перспективах членства в ЄС, а на вирішенні поточних проблем. Про це заявив президент Європарламенту Мартін Шульц в інтерв’ю “Європейської правді”.
Таким чином він прокоментував заяву президента України Петра Порошенка про те, що за 5-6 років Україна виконає критерії, які існують для майбутніх членів ЄС.
“Проблеми, з якими ми стикаємося зараз – інші. Навіть ваші запитання свідчать, що найперший пріоритет – стабілізувати країну в політичному, економічному, соціальному сенсі. Адже, стабілізувавши України, ми отримаємо шанс на стабільність у всьому регіоні”, – зазначив він.
“Я був би щасливий, якби була можливість вже зараз вирішити цю найголовнішу проблему, і тоді ми б почали дискусію про майбутнє України”, – зазначив Шульц.
“Так, я розумію Петра Порошенка. Але я краще буду фокусуватися не так на далеких питаннях, а на існуючих проблемах”, – підкреслив президент Європарламенту.
“Євросоюз – відкрите об’єднання. У наших сусідів є європейська перспектива. Але говорити про якісь терміни в нинішній ситуації – неймовірно складно”, – підсумував він.
Нагадаємо, що раніше президент Петро Порошенко заявляв, що до 2020 року Україна повинна бути готова до вступу в Євросоюз.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас