Євро падає у відповідь на результат референдуму в Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро падає у відповідь на результат референдуму в Греції

Валюта
2817
Євро дешевшає в понеділок, реагуючи на результати референдуму в Греції, які ще більше підвищують ймовірність повномасштабного дефолту країни та її виходу з єврозони.
Курс євро впав до долара США приблизно на піввідсотка до $1,1035, в якийсь момент курс становив навіть $1,0952, свідчать дані агентства Bloomberg. Прибутковість 10-річних американських держоблігацій знизилася на 11 базисних пунктів до 2,28%. Йдуть вниз, втрачаючи приблизно 1,2%, ф’ючерси на фондовий індекс Standard & Poor’s 500.
Аналітики JPMorgan і Barclays відзначають, що сценарій виходу Греції з єврозони стає тепер основним. У цих умовах інвестори будуть прагнути перейти в активи з більш низьким рівнем ризику.
На думку експертів BNP, тепер американський Федеральний резерв буде змушений до грудня здійснити підвищення базової процентної ставки. Підсумки референдуму різко підвищують ймовірність виходу Греції із зони євро.
Нагадаємо, як повідомляє МВС Греції за результатами підрахунку бюлетенів з усіх дільниць, “ні” пропозиціями кредиторів сказали 61,31% голосуючих, на підтримку висловилися 38,69% учасників референдуму.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас