Як розмістити депозитний вклад і обійти валютні обмеження? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як розмістити депозитний вклад і обійти валютні обмеження?

Кредит&Депозит
1858
Іменні депозитні сертифікати існували на банківському ринку і раніше, але саме зараз вони мають всі шанси стати дуже затребуваними. Вся справа в діючих валютних обмеженнях НБУ. Сьогодні вкладник може забрати свій доларовий депозит з банку лише частинами: по 15 000 гривень в еквіваленті або близько 681 доларів США за курсом НБУ на 30.06.2015 р
ТАСКОМБАНК став першим банком України, який запропонував своїм клієнтам цей інструмент — іменний ощадний (депозитний) сертифікат.
Що таке іменний депозитний сертифікат?
Іменний депозитний сертифікат — це депозитна пропозиція з розміщення вкладів у національній та іноземній валютах з видачею письмового свідчення (іменного цінного паперу банку), яке гарантує внесок й права власника сертифіката на отримання всієї суми заощаджень і нарахованих за ними відсотків по закінченню терміну дії вкладу.
Тобто власник іменного сертифіката має можливість отримання всієї суми вкладу та нарахованих по ньому відсотків без будь-яких обмежень за сумою, незалежно від валюти вкладу (гривня, долар США або євро).
У банку відзначають, що при встановлених НБУ обмеженнях на зняття коштів з банківських рахунків, подібний сертифікат є привабливою альтернативою для розміщення коштів як у національній, так і іноземній валюті.
Плюси і недоліки продукту
По-перше, якщо банк стає неплатоспроможним — кошти, вкладені в іменний депозитний сертифікат, відшкодовуються Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Зверніть увагу, що компенсуються кошти тільки за іменним сертифікатом, чого не відбувається з неіменними.
По-друге, якщо говорити про безпеку даного продукту, депозитний сертифікат вкрай складно підробити. Сертифікат має кілька ступенів захисту: виробляються вони на спеціальному обладнанні з використанням низки складних захисних технологій, які практично нівелюють можливість підробити документ.
«Депозитні сертифікати являють собою оптимальне рішення, що поєднує в собі прибутковість цінних паперів і надійність банківських вкладів», — пояснює Валентина Дудко, Директор з роздрібного бізнесу АТ «ТАСКОМБАНК». «Не секрет, що сьогодні більшість вкладників відчувають цілком зрозумілі хвилювання і незручності через встановлені обмеження на зняття з банківських рахунків заощаджень. Ми пропонуємо нашим клієнтам готове універсальне рішення для вигідного розміщення вкладів в іноземній валюті та гривні з вільним зняттям такого депозиту та нарахованих по ньому відсотків у встановлений термін без будь-яких обмежень».
Недоліки депозитного сертифіката:
• На відміну від інших цінних паперів депозитні сертифікати не зростають в ціні. Але, з іншого боку, не можуть і впасти;
• Немає можливості поповнення та дострокового зняття.
Для придбання Іменного депозитного сертифіката достатньо звернутися до відділення АТ «ТАСКОМБАНК» з паспортом та ідентифікаційним кодом і внести гроші в касу.
АТ «ТАСКОМБАНК» — універсальний комерційний банк, який надає повний спектр фінансових послуг як корпоративним клієнтам, так і фізичним особам. Банк був заснований в 1989 році, є одним з найстаріших комерційних банків України.
Згідно з опублікованою шкалою надійності банківських депозитів від РА «Стандарт-Рейтингу», «ТАСКОМБАНК» увійшов до ТОП-10 банків за підсумками першого кварталу 2015 року, в рамках десятого «Рейтингу надійності банківських депозитів».
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас