Депутатів не беруть: У Генштабі уточнили, кого не заберуть на фронт під час шостої хвилі мобілізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутатів не беруть: У Генштабі уточнили, кого не заберуть на фронт під час шостої хвилі мобілізації

Світ
1996
Народні депутати, студенти, аспіранти та докторанти денної форми навчання не підлягають шостій черзі часткової мобілізації.
Про це заявив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ, генерал-майор Володимир Талалай на брифінгу: “Підсумки проведення 5-ї черги часткової мобілізації та плани на 6-у чергу”.
“Не підлягають призову на військову службу за мобілізації також і народні депутати України. Призову на військову службу при мобілізації не підлягають студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання”, – зазначив Талалай.
За його словами, не підлягають мобілізації військовозобов’язані, визнані військово-лікарськими комісіями за станом здоров’я непридатними для проходження військової служби; громадяни, які мають на утриманні трьох і більше дітей до 18 років, або ж ті особи, у яких є одна дитина до 18 років, але вони виховують його самостійно.
Також звільняються від призову усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, вихователі та зайняті постійним доглядом за особами, які потребують в ньому, відповідно до чинного законодавства.
“Крім того, звільнена частина особового складу, яка була призвана в ході першої і другої черг мобілізації, не підлягає повторній мобілізації протягом шести місяців, за винятком тих, хто включений в оперативний резерв першої черги”, – сказав представник Генштабу.
Талалай нагадав, що 1 липня Верховна Рада прийняла закон, який розширює категорії громадян, які не підлягають призову, а саме – вчені, науково-педагогічні працівники, які мають вчене звання або науковий ступінь і працюють у вищих навчальних закладах із ступенем зайнятості не менше 75 % робочого часу.
Як повідомлялося, 19 червня в Україні розпочалася шоста черга часткової мобілізації, яка триватиме до 17 серпня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас