Кабмін затвердив проект з експорту електроенергії з ХАЕС в країни ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив проект з експорту електроенергії з ХАЕС в країни ЄС

Енергетика
398
Кабінет міністрів України вирішив реалізувати пілотний проект з видачі потужності енергоблока №2 Хмельницької АЕС до країн ЄС.
Відповідне рішення закріплене урядовим розпорядженням №671-р від 15 червня.
“Чи погодиться з пропозицією Міненерговугілля про підготовку пілотного проекту “Енергетичний міст “Україна-ЄС”, спрямованого на збільшення обсягів пропускної спроможності міждержавних електромереж, створення сприятливих умов для залучення інвестицій та імплементації Регламенту ЄС від 13 липня 2009 року № 714/2009 “, – йдеться в документі.
Як зазначено у розпорядженні, кошти від експорту електроенергії з блоку №2 ХАЕС планується залучити для фінансування будівництва блоків №3,4 ХАЕС.
Для реалізації проекту необхідно облаштування міждержавних електромереж та інтеграція ще однієї частини ОЕС України в ENTSO-E.
Як повідомлялося, держпідприємство “НАЕК” Енергоатом “і Polenergia International (Польща) 17 березня в Києві підписали меморандум про взаєморозуміння з реалізації проекту” Енергетичний міст України – Європейський Союз “.
Одним із завдань проекту є відновлення і введення в експлуатацію повітряної лінії 750 кВ Хмельницька АЕС – Жешув (Польща), яка дозволить використовувати наявні потужності АЕС без обмежень.
“Енергоатом” є оператором всіх діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції, оснащені водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас