Перший у світі автомобіль потужністю 700 к.с., надрукований на 3D принтері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший у світі автомобіль потужністю 700 к.с., надрукований на 3D принтері

Технології&Авто
6413
3-D друк знаходить все більше застосування в нашому житті – від повсякденних об’єктів і медичних імплантантів до справжніх мостів. Тепер до цього списку додасться ще й автомобіль, який буде до того ж більш швидкісним, ніж більшість суперкарів.
Компанія Divergent Microfactories, випустивши Blade, представила абсолютно новий, можна сказати, революційний підхід в автомобілебудуванні.
Як стверджують представники компанії на офіційному сайті, нова технологія 3D-друку дозволить значно скоротити витрати, пов’язані з виробництвом автомобілів (матеріали, енергію і т.д.), а також зменшити забруднення навколишнього середовища.
Суперкар Blade більш екологічно чистий, безпечний і легкий у порівнянні зі звичайними автомобілями.
Завдяки надрукованим на 3D-принтері алюмінієвим деталям, з’єднаним за допомогою спеціальних трубок з вуглецевого волокна, шасі Blade буде на 90% легше, ніж у традиційних автомобілях. При цьому Blade буде більш міцним, довговічним і, цілком імовірно, безаварійним, що в свою чергу допоможе знизити і вартість страховки КАСКО.
Менша вага суперкара дозволить економити пальне і зменшити зношеність на дорогах.
Під капотом Blade захований двигун потужністю 700 кінських сил, завдяки якому він може розганятися до 100 км/год за 2,2 секунди. Для порівняння Porsche 911 Turbo розганяється до сотні за 2,9 секунди, а Lamborghini Aventador – за 2,7 секунди.
Суперкар Blade – це не тільки суперсучасний і швидкий, але й екологічно чистий автомобіль. Компанія Divergent Microfactories запевняє, що у нього дуже низький рівень викидів, що становить лише 1/3 забруднень, емітованих електромобілями.
Компанія Divergent Microfactories оголосила також про плани щодо демократизації виробництва цих автомобілів. Мета творців суперкара Blade – віддати технологію в руки невеликих груп новаторів по всьому світу, що дозволить їм будувати маленькі заводи і виробляти власні автомобілі. Сама компанія не виключає створення чогось більшого в майбутньому.
Blade – перший у світі суперкар, створений за допомогою технології 3-D друку. Поки, правда, не відомо, скільки він буде коштувати.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас