Один з найбільших виробників пива в Україні призупинив експорт через зміни законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найбільших виробників пива в Україні призупинив експорт через зміни законодавства

Світ
2949
Компанія Carlsberg Ukraine, один з найбільших виробників пива і безалкогольної продукції в Україні, не отримала ліцензію на експорт пива, яка, згідно з новими законодавчими нормами, є обов’язковою з 1 липня.
“Ліцензія на експорт пива як алкоголю, яка починає діяти з 1 липня 2015 року, нами досі не отримана, тому зараз ми змушені зупинити експортні поставки та призупинити виконання своїх зобов’язань по експортних контрактах”, – зазначив у коментарі генеральний директор Євген Шевченко.
За його словами, як результат, партнери компанії за кордоном не отримують продукцію, а відповідно в Україну не надходить валютна виручка від експортних продажів пива.
Він додав, що, незважаючи на всі складнощі, компанії вдалося пройти всі стадії атестації та передліцензійне обстеження і отримати ліцензію на виробництво і на оптову торгівлю пивом.
Е.Шевченко уточнив, що зробити це було непросто, оскільки до останнього моменту був неясний порядок її видачі та існував реальний ризик зупинки виробничих майданчиків.
“Нам досі не зрозуміло, яку додаткову вигоду державі, бюджету і контролюючим органам принесе дана ліцензія. Вартість ліцензії становить 780 грн на рік, тому говорити про додатковий дохід не має сенсу”, – повідомив топ-менеджер компанії.
Гендиректор Carlsberg Ukraine заявив, що як міжнародна компанія вони готові виконувати всі норми чинного законодавства, якими б абсурдними вони не були. При цьому він висловив надію на те, що “в майбутньому ці обмеження будуть скасовані, і Україна рушить по дорозі дерегулювання бізнесу, захисту прав іноземних інвесторів і гармонізації законодавства з правовими нормами ЄС”.
Як повідомлялося, 1 липня набули чинності зміни до Податкового кодексу про прирівнювання пива до алкогольних напоїв. Згідно з прийнятими змінами, забороняється реклама пива на телебаченні і радіо в денний час, а також зовнішня реклама.
Вводиться атестація і ліцензування виробництва пива, сертифікат відповідності продукції, ліцензія на імпорт і експорт пива. Додатково передбачені нові вимоги до маркування цієї продукції, а також заборону на використання брендованого обладнання: меблів, келихів, парасольок і т. і .; спонсорство спортивних команд. Також від виробників пива з міцністю більше 8,5% потрібне використання акцизних марок, як для вина і міцного алкоголю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас