Касова справа: Рада скасує "примусові" касові апарати та штрафи за невірні чеки, - Ляшко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Касова справа: Рада скасує "примусові" касові апарати та штрафи за невірні чеки, - Ляшко

Казна та Політика
5663
У профільному комітеті Верховної Ради затвердили компромісний варіант закону про касові апарати.
Про це повідомив народний депутат, лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко.
“Зараз закінчилося засідання податкового комітету (парламенту – Ред.), де ми в остаточному вигляді проголосували за законопроект щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій”, – повідомив Ляшко.
Він зазначив, що вчора представники коаліції допізна радилися з міністром фінансів.
“Зараз ми легалізували домовленості, які вчора були в законопроекті. Остаточна редакція виглядає так: … всі малі підприємці, незалежно від того, в якій групі (“спрощенців”- Ред.) вони знаходяться, не встановлюють касові апарати, якщо їх річний дохід не перевищує 1 млн грн “, – сказав Ляшко.
“У кого більше 1 млн грн головний обсяг доходу – ті встановлюють касові апарати”, – підкреслив Ляшко.
За його словами, новий закон у разі ухвалення набуде чинності з 1 січня 2016 року – тобто у підприємців ще буде час підготуватися до установки касових апаратів.
Ляшко зазначив, що компромісний варіант був прийнятий спільно з урядом і дає можливість “підписати цей законопроект у президента”.
Крім того, сьогодні в парламенті буде прийнятий законопроект № 1088, який скасовує всі штрафи за неправильне застосування касових апаратів, повідомив Ляшко. “Головна проблема – це драконівські штрафи за неправильне оформлення чеків”, – додав депутат.
Нагадаємо, закон, який повинен врегулювати питання функціонування касових апаратів, набирає чинності з 1 липня.
Рішення про те, що платники єдиного податку повинні використовувати касові апарати, було прийнято в кінці минулого року. Виняток склали підприємці 1 групи оподаткування, а також всіх ті, хто торгує на ринках або задіяний у пересувній торгівлі. Підприємцям 2 і 3 груп, які під ці параметри не підпадають, дали час підготуватися – до 1 січня 2016 року і 1 липня 2015 відповідно. Від обов’язку закуповувати РРО звільнили бізнес, який отримує доходи від юридичних осіб шляхом безготівкової форми розрахунку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас