На валютному ринку можуть пожвавитися спекулянти, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На валютному ринку можуть пожвавитися спекулянти, - експерт

Валюта
4279
В Україні, курс продажу безготівкового долара США на поточному тижні може коливатися в діапазоні 21-22,5 грн., готівкового – 22-23 грн.
Такий прогноз озвучив провідний експерт інформаційно-аналітичного центру ForexClub в Україні Андрій Шевчишин.
“Впливати на динаміку курсів може активізація експортерів та акціонерів банків, а також зміни ліквідності системи у зв’язку з переходом кварталу. Важливими для ринку стануть дані по заробітній платі, які дозволять зробити оцінки щодо купівельної спроможності і попиту, розвиток ситуації в Греції. Заяви чиновників як грецьких, так і європейських будуть змінювати розстановку сил на ринку валют “, – відзначає експерт.
За його словами, Європа на сьогодні – основний торговельний партнер України, зниження ділової активності в регіоні призведе до додаткового падіння і без того слабкого українського експорту.
НБУ управляє валютним ринком і приводить його в баланс через систему противаг і обмежень. Ринкові та адміністративні методи, а також накопичений валютний ресурс використовуються для погашення короткострокових спекулятивних сплесків. У підсумку, коридор коливань валют звужується. Разом з тим, пропозиція на ринку залишається низькою, а значить – Нацбанку доведеться і далі утримувати попит. При цьому, його сплески ще можливі у зв’язку зі спекуляцій навколо переговорів з реструктуризації і активізацією бойових дій на Донбасі “, – відзначає Шевчишин.
Експерт нагадав, що світові фінансові ринки на минулому тижні перебували в невизначеності навколо вирішення боргової кризи в Греції. Весь тиждень сторони вели активні переговори, проте прийти до єдиного рішення не змогли. Імовірність дефолту Греції істотно зросла після появи 29 червня інформації про те, що виплачувати борг МВФ Афіни не будуть.
“На цьому тлі євро провів тиждень в песимізмі, потягнувши за собою інші європейські валюти, у тому числі британський фунт. У такій конфігурації американський долар виглядав сильнішим”, – зазначив фахівець.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас