Нафта подорожчає до $100 за барель у II півріччі 2016, - Investec — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подорожчає до $100 за барель у II півріччі 2016, - Investec

Енергетика
704
Ціни на нафту досягнуть $100 за барель у другому півріччі наступного року на тлі зростання споживання, прогнозує фондовий керуючий Investec Asset Management Чарльз Уолл.
Експерт, який пропрацював у галузі більше трьох десятків років, очікує, що попит перевищить пропозицію приблизно на 1 млн барелів на добу до кінця поточного року, і дефіцит збережеться в 2016 році.
Саудівська Аравія, найбільший експортер нафти у світі, підтримує стратегію ОПЕК, спрямовану на збереження частки картелю на світовому ринку, а не на утримання високих цін. У той час як аналітики Citigroup і Goldman Sachs вважають, що країна продовжить нарощувати видобуток, представник Investec говорить про те, що граничний рівень вже, можливо, досягнуть.
“Картина в цілому може бути трохи іншою. Все виглядає так, що наступного року ситуація з поставками на ринку буде більш напруженою, ніж очікується”, – заявив Ч.Уолл.
Росія в травні обійшла Саудівську Аравію і зайняла перше місце за обсягом поставок нафти в Китай. Це говорить про те, що Саудівська Аравія вже досягла стабільного рівня видобутку, відзначає експерт.
“Вони в даний час ведуть боротьбу за ринкову частку. Росія зараз продає китайцям більше нафти, ніж будь-коли. Тому, якби Саудівська Аравія могла видобувати більше, звичайно ж, вона б робила це”, – додав він.
За прогнозом Ч.Уолла, ціна нафти Brent до кінця поточного року може піднятися до $80 за барель. При цьому в наступному році вона буде коштувати в середньому $85 за барель, виходячи з базового сценарію Investec.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас