Абромавічус: Усунуто 84 з 201 бар'єру для ведення бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус: Усунуто 84 з 201 бар'єру для ведення бізнесу в Україні

Казна та Політика
2503
На сьогоднішній день в Україні усунуто 84 з 201 бар’єру для ведення бізнесу. Про це в четвер під час зустрічі з представниками компаній – членів Американської торгової Палати в Україні та Європейської бізнес асоціації заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.
“Перша стадія – прибрати надмірні бар’єри для ведення бізнесу – це 201 больова точка для бізнесу, з них 84 вже прибрали, 89 в процесі”, – заявив він.
За його словами, наступною стадією має бути повне перевстановлення регуляторної бази.
“До 14 тисяч актів регуляторних, а то й більше і їх відповідність з нашими зобов’язаннями перед Євросоюзом, перед нашими міжнародними партнерами. Їх легальність і дружнє ставлення до бізнесу – все буде переглянуто, і я сподіваюся, середовище буде очищене протягом року. Зараз протягом наступних 2-х тижнів в принципі ми вибираємо спосіб, як це робити”, – додав він.
Нагадаємо, у квітні Президент України Петро Порошенко підписав закон України №191-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)”. Головною метою цього закону є дерегуляція господарської діяльності, приведення законодавства в окремих сферах у відповідність з правовим полем ЄС, що дає можливість Україні підвищити позицію в рейтингу Doing Business.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас