Державіаслужба має намір анулювати призначення "Атласджет України" на внутрішні лінії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державіаслужба має намір анулювати призначення "Атласджет України" на внутрішні лінії

Технології&Авто
1032
Державна авіаційна служба України видала лист до авіакомпанії “Атласджет України” (Львів) яким повідомила, що оскільки авіакомпанія не має експлуатує внутрішні лінії, всі права на них (крім Київ – Львів – Київ) будуть анульовані.
Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав партнер юридичної фірми “Анте” Андрій Гук, який представляє інтереси “Атласджет-Україна”.
“Державіаслужба виявила, що” Атласджет “не виконує внутрішніх рейсів! І попросила пояснення, інакше наступної комісії права будуть анульовані. Дійсно, є така підстава для анулювання прав, як невиконання рейсів за наданими правами понад 12 місяців”, – написав він.
Однак, за словами А.Гук 11 червня авіакомпанія написала до Державіаслужби лист, в якому поцікавилася, чи веде Державіаслужба статистику фактичного використання прав на повітряні лінії такими авіакомпаніями як МАУ, “Роза Вітрів”, “Авіалінії Харкова” та інші.
“9 жовтня 2014 проводилася комісія по старому вже з наказом Мінінфраструктури №245. У матеріалах до цього засідання були наведені відомості щодо фактичного використання заявниками їх прав на лінії, а саме: МАУ має 190 прав, використовує 80,” Роза Вітрів “має 26, використовує 10, “Візз Ейр” – 48, використовує 26, “Дніпроавіа” – 61, використовує 17, “Авіалінії Харкова” – 12 використовує нуль. Риторичне питання: МАУ отримало вчора лист від Державіаслужби про можливість анулювання їх 110 прав у зв’язку з тим , що вони фактично не експлуатуються? А “Роза Вітрів” або “Дніпроавіа”?, – написав А.Гук.
Згідно з листом, копію якого розмістив А.Гук, Державіаслужба має намір анулювати призначення компанії на маршрути з Києва в Дніпропетровськ, Донецьк, Луганськ, Запоріжжя, Одесу, Сімферополь, Тернопіль, Харків, Херсон, Чернівці, зі Львова до Дніпропетровська, Донецька, Одеси, Харкова і Херсон.
“Atlasjet України” створена у вересні 2013 року, проте зважаючи на низку судових позовів перший політ виконала в червні 2015 за маршрутом Київ – Львів. Є дочірньою структурою турецької Atlasjet. Її засновники – турецька компанія “Атласджет Гаваціліка.С.”, Львівське ТОВАІС Груп Україна”, фізособа – С.Подгорецький.
Як повідомлялося, згідно з наказом Державіаслужби “Про затвердження авіаційних правил” Порядок надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній “, анулювання права на експлуатацію повітряної лінії настає, зокрема, у разі при нездійсненні експлуатації лінії протягом 12 місяців або припинення її експлуатації на 12 місяців.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас