Найвпливовіші в Україні (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найвпливовіші в Україні (опитування)

Світ
2300
Волонтери відносно впливу на життя суспільства сьогодні значно випереджають владу, політичні партії та церкву і поступаються в цьому лише олігархам.
Такі дані опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, оприлюднила керівник Програми підтримки демократичних процесів Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко.
“Сьогодні курс на деолігархізацію оголошений, але тим не менше 33,9% наших громадян вважають, що олігархи – так, як вони це розуміють, – сьогодні грають найбільш значну роль у житті українського суспільства. Також заслуговує на увагу, що відразу після олігархів йдуть волонтери та громадські організації – 13,2% “, – сказала Тищенко.
Вплив Президента та уряду на сьогоднішнє життя країни респонденти оцінили майже однаково – відповідно 8,4% і 8%. Роль політичного керівництва Заходу значною для українського суспільства вважають 3,8% опитаних, добровольчих батальйонів – 3%, політичних партій – 2,1%, а політичного керівництва Росії – 1,9%.
Дослідження проводилося з 12 травня по 5 червня на замовлення Українського незалежного центру політичних досліджень у 110 населених пунктах у всіх областях України, крім АР Крим. У Донецькій області дослідження проводилося на всій території, а в Луганській – тільки на підконтрольній України. У ході польового етапу було зібрано 2022 анкети. Похибка вибірки становить приблизно 3%.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас