В Україні вперше позичили ОСББ грошей на утеплення житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вперше позичили ОСББ грошей на утеплення житла

Кредит&Депозит
1016
У Луцьку підписано угоду між АТ «Укргазбанк» та ОСББ «Барви» про видачу кредитних коштів на утеплення житла, за державною програмою відшкодування 40% вартості матеріалів і устаткування, терміном на 5 років.
Сума позики становить 320,56 тис. грн. Про це повідомили в прес-службі Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.
Зокрема, кошти планується спрямувати на встановлення індивідуального теплового пункту обліку тепла і балансування внутрішньобудинкових мереж теплопостачання.
«Наш перший кредит був наданий саме в місті Луцьку, де місцева влада вже не перший рік підтримує ОСББ і розробила свою програму компенсації відсоткової ставки за такими кредитами. Таким чином, завдяки старту Державної програми та ініціативи органів місцевого самоврядування в Луцьку, кредит виходить безвідсотковим та й ще обладнання стає на 40% дешевше. Хочу також зазначити, що запроваджена Урядом Програма здійснення заходів з ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження є дієвим інструментом реалізації стратегії термомодернізації власного житлового фонду в Україні », – заявив директор департаменту малого та середнього бізнесу «Укргазбанку» Євген Мецгер.
Зазначимо, раніше чиновники відзвітували про проведення енергоефективних заходів. Зокрема, влада хвалиться кредитами на котли, що працюють на альтернативних видах палива. Позичили цього року чиновники громадянам на ці цілі 50 млн грн.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас