Українцям доведеться отримувати візи до Єгипту в посольстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям доведеться отримувати візи до Єгипту в посольстві

Світ
12928
З 15 травня 2015 індивідуальним туристам перед поїздкою в Єгипет доведеться отримувати візу в посольствах та консульствах у своїй країні, а не в аеропорту по прильоту, йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ Єгипту.
Тобто в аеропортах Шарм Ель Шейха, Хургади або Таби візи більше не будуть пропонувати, пояснили в посольстві Єгипту в Києві. Стійки, які зараз там стоять, просто приберуть.
Зараз віза в аеропорту коштує $ 25, і поки не відомо, чи буде переглядатися її ціна.
Однак нововведення з отриманням віз саме в посольствах стосується тільки людей, які подорожують самостійно – без допомоги турагенств.
«Індивідуальні туристи повинні отримувати візи для туристичних цілей в єгипетських дипломатичних місіях попередньо, перед прибуттям до Єгипту. Організовані групи туристів будуть єдиним винятком, на яких нові правила можуть не поширюватися», – йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Єгипту.
«Обіцяють, що нова система дозволятиме подавати заявки на отримання віз в режимі онлайн, але роз’яснень у нас поки немає. Ми чекаємо», – повідомили в посольстві Єгипту в Києві.
Очікується, що видачу туристам віз повністю перекладуть на плечі турагентств. І українські компанії вже почали до цього готуватися. «Враховуючи нашу глибину бронювання (до двох тижнів на цьому напрямку), нам достатньо отримати до середини квітня чітко прописаний механізм отримання візи, тоді ці адміністративні новації не вплинуть на вибір туриста», – зазначив президент Асоціації лідерів турбізнесу України (АЛТУ) Олександр Новаковський.
Нові правила навряд чи серйозно позначаться на вартості турів і на популярності Єгипту серед українських туристів (як відомо, Єгипет входить до трійки лідерів). «Єгипет доступніший за ціною, ніж Туреччина. Плюс це цілорічний курорт. Червоне море – унікальне, його нічим не заміниш», – підкреслив комерційний директор Tez Tour Аркадій Маслов.
Як писали «Вести», єгипетське напрямок цього року був ключовим для організованих українських мандрівників (що їздять по путівках турагенств): взимку на нього припало 60% поїздок наших співгромадян.
Зараз вартість тижні відпочинку в п’ятизірковому готелі на єгипетському морському узбережжі коштує близько $500, у тризірковому – від $400. «Зимового демпінгу по 200 доларів за тиждень вже не буде», – сказав нам Аркадій Маслов. Але, за його словами, питання не у візах. «Деякі компанії переоцінили свої можливості і платоспроможність українців, набрали чартерів, і щоб не платити штрафи за скасування рейсів продавали тури значно нижче собівартості. Більше вони такого не зроблять», – пояснив він.
У той же час, за Олександра Новиковського, практику безкоштовних віз для Синая швидше за все збережуть, а на чартери, що летять в курортні аеропорти (Шарм Ель Шейха, Хургада, Таба) індивідуальних туристів практично немає. «Так що на ціні турів це не позначиться», – вважає він.
Новиковський також нагадав, що практика отримання візи перед вильотом вже застосовувалася єгипетською владою після вересня 2011, але була скасована «як гальмує розвиток туріндустрії». Тому не виключено, що цього разу вимога теж довго не протримається.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас