9 мільярдерів-недоучок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

9 мільярдерів-недоучок

Особисті фінанси
8391
Мільярдери із технологічної сфери, яких об’єднує одна несподівана спільна риса.
Марк Твен казав: «Я ніколи не дозволяв школі втручатися в мою освіту».
У дитинстві всіх вчать, що шлях до успіху виглядає приблизно так: гарно вчися, ходи до університету, працюй ще старанніше, заведи сім’ю, веди гідне життя, працюй до виходу на пенсію, а потім насолоджуйся плодами своєї праці.
Напевно ви чули ці слова: люди без вищої освіти менше заробляють і не можуть розраховувати на хороші місця.
Принаймні, так нам говорять.
Навіть з урахуванням того, що вартість вищої освіти різко зросла, а це збільшило борги студентів до небачених раніше розмірів, серед більшості людей до цих пір існує думка, що вища освіта просто необхідна. Ми все глибше залазимо в борги, щоб оплатити навчання: тільки американські студенти зараз мають більше 1 трлн доларів за непогашеними студентськими позиками.
Але вам обов’язково треба йти в університет. Без нього у вас нічого не вийде.
Ось список людей з однією спільною рисою, яка повинна була перешкодити їм у житті: вони кинули навчання в університеті.
Є ще одна деталь: кожна людина з цього списку в підсумку заробила не просто мільйони, а мільярди в технологічному бізнесі. Чи домоглися б вони більшого, маючи диплом про вищу освіту? Зараз це складно уявити.
1. Майкл Делл – засновник Dell
9 мільярдерів-недоучок
Статок: 21,9 млрд доларів
Університет: Університет Техас
А чи був Майкл Делл взагалі призначений для навчання в університеті? У 8 років він подав заявку на здачу випускних іспитів середньої школи. Батьки залишили його в школі, але це Делла не зупинило. Він зосередився на позашкільних захопленнях і в 14 років зрозумів, що непогано розбирається в тому, як лагодити комп’ютери. Делл на власному досвіді перевірив, що таке вища освіта, в Університеті Техас. Батьки сподівалися, що він стане лікарем, але в підсумку Делл заснував комп’ютерну компанію з оборотом в 25 тис. доларів на місяць прямо в своїй кімнаті в гуртожитку. Будемо сподіватися, що батьки не розчаровані його вибором кар’єрного шляху!
2. Елізабет Холмс – засновник Theranos
9 мільярдерів-недоучок
Статок: 4,5 млрд доларів
Університет: Стенфорд
Елізабет Холмс в Стенфорді вивчала хімічні технології; саме тут вона оформила свій перший патент і звідси вирушила в Сінгапур для роботи над ліками проти вірусу SARS. Однак прямо перед початком другого курсу Холмс кинула університет і пустилася в погоню за своєю мрією стати першопрохідцем у сфері персоналізованої медицини. Зараз вона наново осмислює систему охорони здоров’я США, а її революційна технологія дозволяє проводити діагностику по одній краплі крові.
3. Марк Цукерберг – засновник Facebook
9 мільярдерів-недоучок
Статок: 33,3 млрд доларів
Університет: Гарвард
Добре, що Цукерберг хоча б спробував свої сили у вищій освіті. Якби не навчання в Гарварді, можливо, він ніколи б не познайомився з Едуардо Саверіном, Ендрю Макколум, Дастіном Московіцом і Крісом Хьюзом, які допомогли йому запустити першу версію Facebook з кімнати в гуртожитку.
4. Стів Джобс – засновник Apple
9 мільярдерів-недоучок
Статок: 11 млрд доларів
Університет: Рід-коледж
Засновник Apple, що має культовий статус, можливо, є найвідомішим мільярдером на планеті, що не закінчив університет. І він не витратив час в коледжі даремно – Джобс говорив про те, що хотів зробити користувальницький інтерфейс на своєму комп’ютері таким же гарним, як каліграфічні написи на плакатах в кампусі.
5. Білл Гейтс – засновник Microsoft
9 мільярдерів-недоучок
Статок: 80,5 млрд доларів
Університет: Гарвард
Гейтс почав вчитися в Гарварді в 1973 році, але кинув вуз через два роки. Під час навчання він говорив професорам, що стане мільйонером до 40 років. Як звичайно, Гейтс перевершив власну мету і в 31 став мільярдером.
6. Джек Дорсі – один із засновників Twitter
9 мільярдерів-недоучок
Статок: 2,3 млрд доларів
Університет: Міссурийський університет і Нью-Йоркський університет
Дорсі зовсім недовго вчився в Міссурі, а потім перевівся в Нью-Йоркський університет. Він цікавився комп’ютерами і програмуванням ще з часу навчання в старших класах у Сент-Луїсі, але кинув навчання, не отримавши диплома. Замість цього він переїхав в Окленд і познайомився з Бізом Стоуном і Еваном Вільямсом. Стоун був керівником у першій для Дорсі і Вільямса компанії Odeo, а потім приєднався до них, щоб почати роботу над простим сайтом під назвою Obvious, який був заснований на ідеї обмеження повідомлень з 140 символами. Нагадує Twitter, чи не так? Саме їм і став Obvious.
7. Еван Вільямс – один із засновників Twitter
9 мільярдерів-недоучок
Статок: 2,4 млрд доларів
Університет: Університет Небраски в Лінкольні
Як і Джек Дорсі, Вільямс відчув поклик почати роботу над стартапом і кинув навчання до випуску. Він був відрахований з університету через всього півтора року після надходження. Odeo став успішним досвідом для цих двох недоучок, але саме Twitter зробив обох мільярдерами. Вільямс досі працює в правлінні Twitter, але зараз він присвячує основний час розвитку своєї платформи для блогів під назвою Medium.
8. Ларрі Еллісон – засновник Oracle
9 мільярдерів-недоучок
Статок: 46 млрд доларів
Університет: Університет штату Іллінойс в Ербана-Шампейн і Університет Чикаго
Еллісон кинув Університет Іллінойсу на другому курсі і навіть не намагався скласти іспити, після того як померла його прийомна мати. Він спробував провчитися один курс в Університеті Чикаго, але в підсумку переїхав до Каліфорнії. І правильно зробив! Зробивши кілька фальстартів, Еллісон з двома партнерами заснував компанію, яка в 1982 році була перейменована в Oracle Systems Corporation.
9. Ян Коум – засновник WhatsApp
9 мільярдерів-недоучок
Статок: 6,8 млрд доларів
Університет: Університет штату Каліфорнія в Сан-Хосе
Коум – втілення американської мрії. Емігрувавши в США у віці 16 років з матір’ю, він вступив до університету в Сан-Хосе на відділення математики та інформатики. Однак підробіток на посаді тестувальника систем безпеки привів його в Yahoo. Він кинув навчання, пропрацював в Yahoo дев’ять років, а потім заснував WhatsApp.
Якщо ви як і раніше твердо переконані в тому, що диплом про вищу освіту абсолютно необхідний, дозвольте порадити не їхати вчитися в Гарвард або Стенфорд.
Якщо хочете – поступайте в Університет Пенсільванії. З успішних людей, які все ж здобули вищу освіту, цей вуз вивів у світ найбільше мільярдерів. Чарльз Батт, Стів Коен, Елон Маск і Рональд Перельман отримали свої дипломи саме в цьому університеті.
За матеріалами:
Інсайдер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас