Туреччина заплатить за українських туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина заплатить за українських туристів

Світ
4191
Міністерство культури і туризму Туреччини планує ввести доплату в розмірі $6 тис. за кожен авіарейс туроператорам, щоб підтримувати попит на відпочинок у цій країні в 2015 р, розповів директор Центру туристичної інформації Володимир Царук.
Незалежний експерт туристичного ринку Альберт Ованесов уточнив, що рішення про дотації поки прийнято тільки по рейсам, які будуть виконуватися в березні і квітні. Кошти виділять для рейсів з Росії, Молдови та України. За оцінками Ованесова, з розрахунку середньої кількості крісел у літаку в 160-180 дотація на кожного туриста складе приблизно $35-37.
В українському представництві міністерства туризму і культури Туреччини прокоментувати цю інформацію не змогли.
«Думаю, це пробна акція в період низького попиту на відпочинок у Туреччині та торкнеться вона, швидше за все, великих операторів, на яких турецький ринок звик робити акцент», – зазначає Ованесов. Не думаю, що це допоможе операторам, які завантажують рейси на 100%, оскільки і в спокійні часи в березні і квітні Туреччина не користувалися особливим попитом серед українських туристів, говорить він. Зараз же попит на відпочинок значно впав, оскільки через складну ситуацію в Україні українці стали менше витрачати грошей на відпочинок.
Дотація дозволить туроператорам знизити собівартість туру приблизно на 5%. «Ця дотація спрямована в першу чергу на оператора, який за рахунок цих коштів зможе істотно полегшити фінансову складову своїх витрат на пакет в цілому», – підкреслив Ованесов.
Туреччина є найпопулярнішим курортом серед українців.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас