Yahoo може перейти у власність китайського інтернет-магазину Alibaba — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo може перейти у власність китайського інтернет-магазину Alibaba

Фондовий ринок
915
Десять років тому найбільший пошуковий портал Yahoo придбав 40% акцій невеликого китайського інтернет-магазину Alibaba в рамках розширення бізнесу на Сході.
З тих пір ці дві компанії розвивались в різних напрямках. Alibaba став однією з найдорожчих компаній світу, а Yahoo поступово втрачає позиції на ринку.
Існує ймовірність того, що в цьому році Alibaba купить компанію Yahoo. Розвиток ситуації залежить від того, що генеральний директор пошукової системи, Марісса Майєр буде робити зі своєю часткою прибуткових акцій Alibaba.
Представивши цінні папери на фондовій біржі у вересні минулого року, Alibaba вдалося залучити $25 млрд. Після цього китайський рітейлер уклав кілька вигідних угод з різнопрофільними компаніями, які підвищили вартість його акцій. Тільки з точки зору диверсифікації інвестиційного портфеля, партнерство з Yahoo буде вигідним для китайського інтернет-гіганта.
Виходячи з сьогоднішньої вартості акцій Alibaba, Yahoo володіє $40 млрд. капіталу компанії. Однак зниження частки ринку Yahoo в інтернет-пошуку та електронної комерції призвело до того, що оцінна вартість компанії ($46 млрд.) забезпечена 384 млн. акціями, купленими в Alibaba.
Експерти припускають, що інтернет-магазин може придбати пошукову систему за $5-8 млрд, реальну вартість проекту без цінних бумагAlibaba. Це рішення відкриє китайській компанії доступ до глобальних ринків Yahoo, особливо в Сполучених Штатах.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас