У США відкрилася перша ліцензована біржа Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США відкрилася перша ліцензована біржа Bitcoin

Валюта
793
У понеділок, 26 січня, в США відкрилася перша ліцензована біржа Bitcoin.
Платформа була запущена за участю стартапу Coinbase Inc., що займається підтримкою електронних гаманців в криптовалюті. Керівництво компанії відзначає, що створення офіційного майданчику для торгівлі Bitcoin убезпечить операції приватних осіб та установ. Крім того, біржа дозволить контролювати ціни на криптовалюту в реальному часі.
Створення такої біржі має підвищити легітимність криптовалюти, яка на сьогоднішній день не підтримується центральним банком країни і бере участь в обмінних операціях в основному за межами держави.
Ця біржа стане свого роду страховкою, гарантією того, що гроші трейдерів не зникнуть в результаті різних операцій.
Розробники проекту витратили п’ять місяців на те, щоб отримати ліцензію різних регулюючих органів США. На сьогоднішній день існування біржі Bitcoin законодавчо дозволено тільки в половині американських штатів, включаючи найбільш густонаселені – Нью-Йорк і Каліфорнію.
Coinbase буде брати невелику комісію за обробку угод на торговому майданчику (0,25%). До того ж, протягом перших двох місяців послуги біржі будуть надаватися безкоштовно. Перший час відкритим доступом до майданчика зможуть користуватися тільки жителі США. Проте з часом керівництво планує розвивати бізнес за кордоном.
«Наша мета полягає в тому, щоб стати найбільшою біржею в світі», – прокоментував представник торгового майданчика.
Раніше повідомлялося про те, які види операцій у Bitcoin вимагають наявності ліцензії в США.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас