В Україні викрили «конвертаційний центр», що обслуговував зернотрейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні викрили «конвертаційний центр», що обслуговував зернотрейдерів

Кримінал
3317
Міністерство внутрішніх справ викрило групу осіб, які спільно з працівниками однієї з банківських установ створили і придбали ряд фіктивних підприємств, які використовувалися як «прокладки» у злочинній схемі розкрадання бюджетних коштів.
Про це повідомили в прес-службі МВС України.
Згідно з повідомленням, спеціалізацією даного «конвертаційного центру» було «обслуговування» підприємств агропромислового комплексу держави. Реквізити фіктивних фірм правопорушники використовували для конвертації безготівкових коштів у готівку, за яку купували зерно і «перепродували» його великим торговцям (зернотрейдерам).
«З використанням злочинної схеми в тіньовий обіг виводилися безготівкові кошти банку та підприємств реального сектора економіки, що призвело до ненадходження податків до бюджету і неплатоспроможності банківської установи», – йдеться в повідомленні.
В рамках кримінального провадження за ознаками правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво) КК України, борцями з економічною злочинністю спільно з Головним слідчим управлінням МВС в офісних приміщеннях «конвертаційного центру» і зернотрейдерів Києва, Вінниці та Одеси проведено більше двох десятків обшуків. Вилучено комп’ютерну техніку, фінансово-господарську документацію, печатки. На 25 рахунків підприємств накладено арешт.
В даний час розслідування триває. Встановлюються всі фігуранти злочинних оборудок і збитки, завдані державі.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас