Мінфін: новий податок на авто стосуватиметься тільки 17300 машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: новий податок на авто стосуватиметься тільки 17300 машин

Казна та Політика
3774
Податок на автомобілі з великим двигуном буде стосуватися тільки 17300 машин.
Про це на брифінгу заявив заступник міністра фінансів Денис Фудашкін.
“Згідно зі змінами до податкового законодавства, розширено застосування податку на майно і передбачено оподаткування дорогих автотранспортних засобів. Це стосується виключно автомобілів з об’ємом двигуна більше 3 літрів і терміном експлуатації до 5 років”, – заявив він.
Фудашкін підкреслив, що власники таких машин будуть зобов’язані платити 25 тисяч гривень податку на рік. “Це стосується всього-на-всього 17300 автомобілів в країні при загальній кількості зареєстрованих автомобілів 1,3 млн”, – додав Фудашкін.
“Інші нові податки на автотранспортні засоби не вводилися. Було скасовано податок на першу реєстрацію, база оподаткування якого збігається з акцизним податком на автотранспортні засоби, тому платіж був об’єднаний”, – сказав заступник міністра.
Нагадаємо, раніше передбачалося, що під новий податок потраплять автомобілі з об’ємом двигуна більше 2,5 тис. куб. см для дизельних машин і 3 тис. куб. см для бензинових. Однак у процесі прийняття податкової реформи було вирішено уніфікувати податок незалежно від типу двигуна.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас