Фінустанови України не підпадатимуть під санкції з вилучення коштів у рамках FАТСА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінустанови України не підпадатимуть під санкції з вилучення коштів у рамках FАТСА

Казна та Політика
396
Фінансові установи України не підпадатимуть під санкції з вилучення коштів у рамках закону США “Про податкові вимоги до іноземних рахунками” (FАТСА), які повинні були б застосовуватися з 1 січня 2015 року.
Про це повідомило Міністерство фінансів у середу з посиланням на спеціальне повідомлення уряду США 2014-38 про особливості застосування FАТСА до фінансових установ окремих країн.
Згідно з повідомленням, разом з тим, фінансові установи України, які ще не пройшли реєстрацію в службі внутрішніх надходжень США (IRS), як і раніше повинні це зробити до 1 вересня 2015 року – терміну, з якого починається обов’язкова звітність фінансових установ перед відповідними державними службами США.
FАТСА передбачені вимоги до іноземних фінансовим організаціям, у тому числі про необхідність укладення спеціальної угоди з податковою службою США для здійснення контролю за рахунками, які відкриваються платниками податків США у фінансових організаціях інших країн світу і за їхніми зобов’язаннями інформувати про такі операції податкову службу США.
Згідно з повідомленням, Мінфін підтвердив наміри України підписати до 31 грудня 2014 року така угода між урядом США та урядом України і відправив проект угоди на узгодження, однак дана угода поки ще не підписана.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас