Кабмін скасував звільнення від ввізного мита енергозберігаючих матеріалів та обладнання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін скасував звільнення від ввізного мита енергозберігаючих матеріалів та обладнання

Казна та Політика
419
Кабінет міністрів України скасував низку постанов урядів, згідно з якими визначався перелік енергозберігаючих матеріалів, обладнання та комплектуючих, що при ввезенні на митну територію України звільнялися від сплати ввізного мита.
Це закріплено постановою уряду №719 від 29 грудня.
Зокрема, скасовано постанову уряду Ю.Тимошенко від 14 травня 2008 року, якою було затверджено первинний перелік енергозберігаючих матеріалів і обладнання та низку постанов, якими в цей перелік вносилися доповнення та зміни.
Початковим переліком, зокрема, від сплати ввізного мита звільнялися безперервний травильний апарат, установка регенерації соляної кислоти, два турбогенератора, електростанція комбінованого циклу, піч для варіння скла, а також 152 вітроенергетичні установки потужністю 2 мВт і вище (у 2009 році ця позиція була виключена з переліку у зв’язку з розробкою плану підтримки вітчизняних підприємств, що випускають вітроенергоустановки).
Останні зміни до переліку вносилися урядом А.Яценюка в липні 2014 року – в нього були додатково внесені два котла для електростанцій, що працюють на біопаливі (продуктивністю 35 тонн на годину насиченої пари), градирня (4500 куб.м. на годину) і паротурбогенератор 12МВт .
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас