Італія розмістила 10-річні бонди під рекордно низьку дохідність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія розмістила 10-річні бонди під рекордно низьку дохідність

Фондовий ринок
247
Італія розмістила десятирічні облігації на 3 млрд євро під рекордно низьку дохідність.
Середньозважена прибутковість бондів з погашенням в грудні 2024 в ході минулого у вівторок аукціону склала 1,89% річних проти 2,08% на попередньому аукціоні, що відбувся 27 листопада, свідчать дані Банку Італії.
Прибутковість десятирічних італійських облігацій на вторинному ринку знизилася на 6 базисних пунктів (б.п.) – до 1,93% річних, минулого тижня вона опускалася до 1,911%, що є рекордним мінімумом.
Рекордно низька вартість запозичення для Італії показує, що заходи стимулювання економіки,які вживаються Європейським центральним банком (ЄЦБ), здатні стримати поширення грецьких проблем на інші держави єврозони, відзначають експерти.
Прибутковість десятирічних облігацій Іспанії у вівторок зменшилася на 4 б.п. – До рекордно низьких 1,633% річних.
Ситуація в Греції повернулася в центр уваги ринків. У понеділок колишній єврокомісар Ставрос Дімас, що претендував на пост президента Греції, отримав лише 168 з 300 голосів у парламенті при необхідному мінімумі в 180 голосів у ході третього і останнього раунду голосування.
Згідно з грецьким законодавством, тепер в країні мають бути призначені позачергові загальні вибори до парламенту. Прем’єр країни Антоніс Самарас вже оголосив, що у вівторок буде просити чинного президента Каролоса Папуліаса про призначення майбутніх виборів на 25 січня. Дата буде затверджена в найближчі 10 днів.
За даними опитувань, перемогу на позачергових парламентських виборах в Греції може одержати опозиційна Коаліція радикальних лівих сил (“СІРІЗА”), що поставить під питання домовленості про міжнародну допомогу країні.
Прибутковість десятирічних грецьких бондів у вівторок виросла на 6 б.п. – До 9,59%. Напередодні вона піднімалася до 9,85% – максимуму з вересня 2013 року.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас