Нацбанк потратив на валютні інтервенції 1 млрд. 300 мільйонів доларів і це було правильно, - Гонтарєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк потратив на валютні інтервенції 1 млрд. 300 мільйонів доларів і це було правильно, - Гонтарєва

Казна та Політика
1683
Національний банк витратив на валютні інтервенції 1 млрд. 300 мільйонів. Про це сьогодні під час підсумкової прес-конференції розповіла голова НБУ Валерія Гонтарєва.
“Коли ми зрозуміли, що ринковими засобами ситуацію стабілізувати не вийде, було прийнято рішення – зафіксовано курс на рівні 12,95 грн за долар. Ми два місяці були в жорстких адміністративних обмеженнях, з фіксованим курсом і ми проводили валютні інтервенції. При цьому НБУ потратив на проведення інтервенцій 1 мільярд 300 мільйонів доларів. Для полегшення ситуації на валютному ринку, ми вивели НАК Нафтогаз на прямі покупки валюти. Це величезні обсяги, які могли давати на платіжний баланс і на наш ринок значні коливання. Паніка продовжувалась і з боку населення, яке постійно шукало, де купити валюту, і з боку бізнесу, який не знав, що буде завтра”, – заявила вона.
“Я впевнена, що ми зробили правильно. Шукати ринковий курс в таких умовах – утопія”, – додала вона. Гонтарєва іще раз підкреслила, що Національний банк не несе відповідальності за стабільність валютного курсу.
“Немає жодної конституції в світі, яка б покладала обов’язки за стабільність іноземної валюти на свій Національний банк”, – сказала Гонтарєва.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас