Goldman загрожують збитки в $835 млн через португальський банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman загрожують збитки в $835 млн через португальський банк

Кредит&Депозит
225
Американському банку Goldman Sachs Group Inc. і ряду його клієнтів загрожують збитки в сотні мільйонів доларів за кредитом, виданим португальському Banco Espirito Santo SA всього за кілька тижнів до його колапсу в серпні 2014, пише видання The Wall Street Journal.
Португальський Центробанк прийняв рішення, відповідно до якого Novo Banco, виділеного з Banco Espirito Santo і об’єднуючого “хороші” активи банку, не доведеться повертати кредит у розмірі $835 млн компанії Oak Finance Luxembourg SA, що належить Goldman Sachs.
Незважаючи на колишнє рішення португальського регулятора, кредит залишиться на балансі банку “поганих” активів, виділеного з Banco Espirito Santo.
Goldman Sachs зазначив, що має намір домагатися вирішення цієї проблеми на свою користь.
Oak Finance, що надала португальському банку чотирирічний кредит у розмірі $835 млн для фінансування нафтопереробного проекту у Венесуелі влітку 2014, випустила облігації, забезпечені надходженнями за кредитом, які придбали Goldman Sachs і ряд його клієнтів.
У серпні Banco Espirito Santo був розділений на два банки, і кредит, отриманий ним від Oak Finance, залишився на балансі Novo Banco – банку “хороших” активів.
Таке рішення було прийнято португальським регулятором, проте в грудні воно було переглянуто. У Банку Португалії відзначають, що зміна пов’язана з європейськими правилами, відповідно до якого рятує банк не може зберегти на балансі зобов’язання акціонерів, яким належить більше 2% компанії.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас