Режим інфляційного таргетування дозволить підвищити ефективність монетарної політики НБУ - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Режим інфляційного таргетування дозволить підвищити ефективність монетарної політики НБУ - економіст

Казна та Політика
463
Впровадження режиму інфляційного таргетування, що є стратегічним пріоритетом Національного банку України, дозволить посилити незалежність регулятора, прозорість монетарної політики і прискорить розвиток фінансових ринків. Про це розповів заступник директора Генерального економічного департаменту Національного банку України Сергій Ніколайчук, повідомили в прес-службі НБУ.
“Інфляційне таргетування – це, перш за все, говорити про те, що робиш, і робити те, про що говориш”, – підкреслив Сергій Ніколайчук.
Він пояснив, що цей монетарний інструмент передбачає чіткі цілі, зрозумілі механізми їх досягнення, передбачувані рішення щодо монетарної політики.
Крім того, за словами представника Національного банку України імплементація режиму інфляційного таргетування дасть потужний поштовх реформам не тільки в центральному банку, а й в цілому у фінансовому секторі країни, зокрема сприятиме проведенню більш зваженої фіскальної політики, формуванню чіткого орієнтиру вартості грошей і посиленню аналітико -прогнозної системи регулятора.
Сергій Ніколайчук також зазначив, що інфляційне таргетування вже успішно впроваджено в 27 країнах світу, більшість з яких – країни, що розвиваються. Він також додав, що за результатами численних досліджень цей монетарний інструмент характеризується високою здатністю протидіяти кризовим явищам та низьким рівнем волатильності інфляції в порівнянні з іншими режимами.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас