Власники BMW, Porsche і Range Rover не платитимуть податок на розкіш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники BMW, Porsche і Range Rover не платитимуть податок на розкіш

Казна та Політика
9085
28 грудня Верховна рада ухвалила зміни до Податкового кодексу, які в тому числі передбачають сплату податку на розкішні автомобілі.
Як повідомляється, законопроект, з гучною назвою про податкову реформу і обсягом понад 400 сторінок таїть в собі безліч “сюрпризів”.
“Наприклад власникам певних авто тепер належить платити транспортний податок. Але автори законопроекту знову наступили на ті ж “граблі”, що і в свій час Сергій Тігіпко. Вони вирішили, що ступінь розкоші авто потрібно визначати за обсягом двигуна”, – пише видання.
Виявилося, що цей підхід залишає за межами оподаткування такі авто як BMW X5, Mercedes-Benz ML, Porsche Macan, Cayenne, Panamera, Range Rover Sport. Але в той же час його будуть платити з фермерського пікапа Toyota Hilux або Ssang Yong Rexton. Причому платити – немало і протягом 5 років.
Крім того, під новий податок потрапляють легкові автомобілі до 5 років з бензиновими і дизельними двигунами понад 3000 cм3.
Як зазначається, ставка податку єдина для всіх – 25000 грн. Його потрібно буде сплатити 1 раз на рік, а платіжку будуть надсилати податківці за місцем реєстрації власника авто до 1 липня поточного року. Однак, якщо авто буде продано, то податок будуть вважати пропорційно кількості місяців володіння.
Як відомо, власники авто вже чотири рази заплатили підвищені податки.
“Перший раз – це податки із заробітної плати, які і зараз диференційовані залежно від суми. Другий раз, при купівлі такого авто, вони сплачують підвищені відрахування до Пенсійного Фонду за ставкою 5%, тоді як з інших авто – 3%. І втретє, коли оплатили високі мита, акциз, ПДВ при розмитненні авто, а це сотні тисяч гривень. І по-четверте, коли заправляють свої авто на АЗС, вони платять збільшений дорожній збір”, – пише видання.
Якщо підсумувати всі підвищені податки, які сплачені з дорогих авто, то це в рази більше, ніж транспортний податок, який збираються стягувати. Але псевдореформатори, не бачать, що якщо впадуть продажі дорогих авто, то втрати бюджету будуть в рази більше, ніж уявний дохід від нового податку.
За матеріалами:
Autoconsulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас