У Білорусі знизили податок на купівлю валюти - с 30% до 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі знизили податок на купівлю валюти - с 30% до 20%

Світ
615
Ставка комісійного збору, який стягується у Білорусі з покупців іноземної валюти, з 29 грудня дня знизиться з 30 до 20% від суми покупки. Рішення про це ухвалене Національним банком країни «з урахуванням нормалізації ситуації на фінансовому та валютному ринках»
За даними Нацбанку, ажіотажного попиту на долари, євро та іншу іноземну валюту зараз не спостерігається, а більшість обмінників забезпечені готівковою іноземною валютою «в достатніх обсягах». «У міру закріплення позитивних тенденцій на фінансовому ринку будуть прийматися подальші кроки щодо зниження комісійного збору при купівлі населенням іноземної валюти», – наголошується в повідомленні Нацбанку.
Раніше постановою уряду Білорусі з 30 до 20% була знижена ставка податку на біржові операції з купівлі іноземної валюти. 30-відсотковий збір з покупців готівкової валюти був введений в Белорусі 19 грудня 2014 року.
«Вжиті заходи дозволять підвищити привабливість заощаджень в білоруських рублях, збалансувати валютний ринок в умовах підвищеного попиту на іноземну валюту і не допустити зростання спекулятивних настроїв», – зазначалося тоді в повідомленні Нацбанку.
Напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив, що білоруська влада не буде брати приклад з російської і не стане девальвувати національну валюту. Однак за два попередніх до введення збору дня курси купівлі і продажу долара в банках зросли приблизно на 700 білоруських руб.
З 30 грудня офіційний курс долара встановлений Нацбанком в 11 тис. 800 білоруських руб., що на 770 білоруських руб. більше попереднього рівня. Одночасно з цим курс євро підвищився на 940 білоруських руб. до позначки 14 тис. 380 білоруських руб. за євро
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас