Китай планує зниження видобутку на найбільшому родовищі нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай планує зниження видобутку на найбільшому родовищі нафти

Енергетика
516
Найбільше в Китаї нафтове родовище Дацин, на якому видобувається близько чверті китайської нафти, в 2015 скоротить видобуток на 1,5 млн тонн, повідомляє агентство “Сіньхуа”.
До 2020 року компанія-оператор PetroChina планує зменшити видобуток до 32 млн тонн при щорічному скороченні в середньому на 1,3 млн тонн. Тема обговорювалася на робочій нараді з економічних питань комітету КПК провінції Хейлунцзян (Північно-Східний Китай).
Дані заходи по скороченню видобутку нафти викличуть тривале зниження темпів економічного зростання провінції, для якої енергетична галузь є одним з основних джерел доходів, відзначають експерти. Згідно з попередніми підрахунками, ВРП регіону у зв’язку з падінням цін на нафту зменшиться на більш ніж 20 млрд юанів ($3,2 млрд), бюджет недорахується 6 млрд юанів.
З початку освоєння в 1960 році родовище Дацин протягом 27 років стабільно виробляло понад 50 млн тонн нафти щорічно, протягом наступних 12 років – понад 40 млн тонн на рік. У загальній складності на ньому було видобуто понад 2,1 млрд тонн нафти. У 2014 році обсяг виробництва, як очікується, залишиться на рівні 40 млн тонн.
В даний час вміст води на родовищі перевищує 93%, що є показником необхідності зниження обсягу видобутку, відзначає “Синьхуа”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас