ГПУ почала кримінальне провадження через завданий чиновниками держаеропорта збиток в 72 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ почала кримінальне провадження через завданий чиновниками держаеропорта збиток в 72 млн грн

Кримінал
418
Управління нагляду у кримінальному провадженні в сфері транспорту Генеральної прокуратури України за результатами розгляду звернення народного депутата України внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за зловживання службовим становищем чиновниками одного з аеропортів.
“Встановлено, що службові особи одного з державних аеропортів, всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди для приватного авіаперевізника застосували занижений тариф на послуги з базування повітряних суден авіакомпанії. Такими діями посадовці завдали державним інтересам збитків на суму понад 72 млн грн”, – повідомило управління зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.
Назва аеропорту не уточнюється. Триває досудове розслідування.
Як повідомлялося, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський минулого тижня доручив створити робочу групу для вивчення пропозицій профспілки працівників аеропорту “Бориспіль” та незалежної профспілки працівників авіаційної безпеки для аналізу господарської діяльності аеропорту та ефективності роботи його керівництва.
До цього, Незалежна профспілка працівників авіабезпеки зазначала, що підписана між аеропортом і авіакомпанією “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ) додаткова угода №30 від 27 лютого 2014 року, нібито спричинила нанесення збитків “Борисполю” через безпідставне надання МАУ знижок на аеропортове обслуговування та послуги наземного обслуговування, а також встановлення цін не вище, ніж собівартість послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас