Японський прем'єр затвердив заходи підтримки економіки на $29 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський прем'єр затвердив заходи підтримки економіки на $29 млрд

Світ
88
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе в суботу затвердив пакет стимулюючих заходів обсягом 3,5 трлн ієн ($29,17 млрд), щоб захистити економіку від негативних наслідків квітневого підвищення податку на споживання і забезпечити подальше зростання споживчих витрат і економічну активність в регіонах.
Як пише The Wall Street Journal, основною метою програми є підприємства малого бізнесу, громади в сільській місцевості та відновлення країни після стихійних лих. На останню задачу буде витрачена приблизно половина виділених коштів – 1,7 трлн ієн.
Законопроект став першим для нового кабінету міністрів Японії, який приступив до роботи в цьому місяці після дострокових парламентських виборів, на яких партія С.Абе здобула переконливу перемогу. В ході передвиборної кампанії прем’єр обіцяв підвищити рівень добробуту японців за межами Токіо і надати підтримку тим споживачам і компаніям, які постраждали від стрімкого зниження курсу ієни в цьому році.
“Сильна економіка – джерело державної могутності Японії”, – йдеться в супровідників записки кабінету до пакету заходів.
Підтримка економіки регіонів, які переживають стагнацію або спад, обійдеться бюджету в 600 млрд ієн. Ще 1,2 трлн ієн будуть направлені на допомогу споживчому і корпоративному секторам.
У числі обіцяних заходів – підтримка фермерів-виробників рису, що несуть збитки через зниження цін, а також податкові послаблення для далекобійників і рибалок, які страждають від високої вартості палива.
Крім того, влада має намір зробити кроки, спрямовані на зниження числа самогубств і боротьбу з жорстоким поводженням з дітьми.
У жовтні минулого року уряд запустив програму стимулювання економіки обсягом 5 трлн ієн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас