РФ буде постачати Україні до 1 млн тонн вугілля на місяць на пільгових умовах, а також електроенергію - за внутрішніми російськими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ буде постачати Україні до 1 млн тонн вугілля на місяць на пільгових умовах, а також електроенергію - за внутрішніми російськими цінами

Енергетика
3321
Росія постачатиме електроенергію Україні за внутрішніми російськими цінами, а також до 1 млн тонн вугілля на місяць, щоб зняти енергетичні проблеми, які виникли в Україні, повідомив у суботу віце-прем’єр уряду РФ Дмитро Козак.
“У зв’язку з істотними проблемами з енергопостачанням України на прохання керівництва України нами було прийнято рішення про те, щоб надати допомогу республіці Україні з постачання електроенергії з енергоринку Росії на пільгових умовах”, – сказав Д. Козак.
Він підкреслив, що поставки електроенергії здійснюються за внутрішніми російськими цінами, “в той час як ціни на енергоринку України набагато дорожче”.
“Ми робимо це осмислено у зв’язку з тим, що на Хмельницькій атомній електростанції вийшов з ладу один енергоблок. Для того щоб зменшити віялові відключення і ті проблеми, які є – ми вели до цього переговори про постачання електроенергії до Росії в обсязі 9 мільярдів кіловат годин. Підписали відповідний договір. Але умови договору в даний час не виконані “, – сказав віце-прем’єр.
“Тим не менше, за дорученням президента Росії прийнято рішення здійснювати таку поставку. Будемо сподіватися, що розрахунки будуть зроблені в подальшому”, – зазначив віце-прем’єр.
Він повідомив, що така ж ситуація складається з поставки вугілля з Росії на ринок, насамперед, генеруючим компаніям в Україні. “500 тисяч тонн вугілля ми будемо поставляти з Росії, і можливо, у випадку, якщо буде досягнуто відповідну додаткову угоду, – ще 500 тисяч. У цілому, до 1 мільйона тонн вугілля на місяць ми готові поставляти Україні для того, щоб зняти енергетичні проблеми, які виникають в Україні”.
Д.Козак висловив сподівання, що це допоможе також вирішити проблеми енергозабезпечення Криму.
“Ми сьогодні про це ще не домовилися, ще відповідну угоду по Криму не підписано. Тим не менш, під чесне слово, що називається, прийнято рішення поставляти відповідні енергоресурси”, – сказав віце-прем’єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас