Brent тримається нижче психологічного рівня в $60 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brent тримається нижче психологічного рівня в $60 за барель

Фондовий ринок
456
Ціни на нафту зростають у понеділок після зниження за підсумками двох попередніх сесій, інвесторів знову турбують збройні зіткнення в Лівії.
Лютневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали в ході торгів у понеділок на $0,52 (0,87%) – до $59,97 за барель. До закриття ринку в минулу п’ятницю вартість цих контрактів упала на $0,79 – до $59,45 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на $0,69 (1,24%) – до $55,41 за барель, протягом сесії її підйом доходив до 1,6%. За підсумками торгів 26 грудня котирування ф’ючерсів на нафту марки WTI знизилися на $1,11 – до $54,73.
У найбільшому нафтовому порту Лівії – Ес-Сідер – горять кілька об’єктів, включаючи п’ять нафтових резервуарів загальною ємністю 6,2 млн барелів, повідомило Bloomberg представник держкорпорації National Oil Corp. (NOC) Мохаммед Ельхарарі. Пожежа почалася ще 25 грудня під час зіткнення лівійської “Гвардії захисту нафтових об’єктів” та ісламських бойовиків.
“Очевидно, що потенційні перебої в поставках можуть надати підтримку нафті. Але ми знаємо про ці події вже більше тижня, і ринок, схоже, слабо на них реагував”, – заявив головний аналітик CMC Markets Майкл Маккарті.
Міністр енергетики Алжиру Юсеф Юсфі закликав Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) знизити видобуток, щоб підтримати ціни на нафту.
ОПЕК необхідно “втрутитися, щоб скорегувати дисбаланс, і скоротити виробництво, щоб підняти ціни і захистити доходи країн-учасниць”, цитує виступ міністра Associated Press.
У листопаді 12 держав ОПЕК ухвалили рішення зберегти квоти на видобуток нафти на рівні 30 млн барелів на добу.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас