Наприймали: парламент затвердив бюджет-2015 без точних цифр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наприймали: парламент затвердив бюджет-2015 без точних цифр

Казна та Політика
4987
Верховна Рада рано вранці в понеділок затвердила державний бюджет за основу і в цілому, не маючи точних показників доходів і витрат.
За нього віддали свої голоси 233 депутатів при 226 мінімально необхідних. Бюджет підтримали 120 депутатів від БПП, 80 від “Народного фронту”, 10 від “Самопомочі”, 17 від Радикальної партії, а також 5 позафракційних парламентаріїв. “Батьківщина” не дала за проект жодного голосу.
Згідно з проектом закону, доходи держбюджету мають скласти 475,2 млрд гривень, витрати – 527,2 млрд гривень. Проте прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підкреслив, що ці показники зміняться з урахуванням всіх рішень, прийнятих в неділю-понеділок в парламенті.
“Цей бюджет дуже далекий від досконалості. Саме тому ми при прийнятті закону України про державний бюджет передбачаємо чітку норму про обов’язковий перегляд в строк не пізніше 15 лютого. Ми будемо його корегувати за результатами переговорів з міжнародними фінансовими організаціями. Буду вас тримати в курсі подій і повідомляти про те, які зміни потрібно буде вносити”, – заявив він депутатам.
За словами прем’єр-міністра, до 15 лютого буде прийнятий по суті новий бюджет.
Нагадаємо, що на сьогоднішньому засіданні Верховна Рада прийняла цілий ряд серйозних змін в законодавство України, в тому числі в Податковий і Бюджетний кодекс з поправками, які не враховувалися в підготовленому проекті бюджету на 2015 рік.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас