Найважливіші цифри і цитати п'ятниці, 26 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати п'ятниці, 26 грудня

853
Найважливіші цифри і цитати п’ятниці, 26 грудня:
  • Запаси газу в підземних сховищах України впали нижче 12 млрд куб. м
  • НБУ скорочує рефінансування банків – вчора було тільки 625 млн грн
  • Кабмін поліпшив прогноз по дефіциту торгового балансу України в 2015 р на рівні 1,5-2,5 млрд дол
  • Пшениця подешевшала на 3,8%
Європейська бізнес-асоціація про введення додаткового імпортного збору
“Введення збору призведе до зростання цін для споживачів і викличе труднощі для компаній-імпортерів, погіршивши умови ведення бізнесу на Україні. Сам законопроект порушує Генеральну угоду з тарифів і торгівлі СОТ та інші міжнародні договори … Це, в свою чергу, загрожує скасуванням безмитного режиму, в односторонньому порядку наданої Європейським союзом для українських товарів”.
Глава асоціації “Укравтопром” Михайло Резнік про створення першого в Україні автомобільного кластера
“Місяць тому UNIDO (Організація ООН з промислового розвитку) прийняла рішення про виділення гранту на створення за допомогою західних фахівців автокластера в трьох областях, і з 2015 року, думаю, почнемо активно цим займатися”.
Політолог Володимир Фесенко про державний бюджет на 2015 рік
“Я скажу про головну проблему, яку доведеться вирішувати депутатам та Уряду теж. Треба буде знайти баланс між ліберальними реформами, в тому числі і економією бюджету, і необхідністю забезпечити хоча б мінімальні соціальні стандарти і забезпечити соціальний стабільність. Не можна буде вирішувати проблеми бюджету за рахунок людей. Це було б небезпечно, політично і соціально”.
Міністр фінансів Наталія Яресько про необхідність прийняти держбюджет
“Я думаю, у нас немає альтернативи, ми повинні разом співпрацювати, знайти ті компроміси, які нам потрібно, щоб мати бюджет і починати новий рік з новим бюджетом. Без своєчасного прийняття бюджету, ситуація в Україні не почне стабілізуватися”.
Міністр закордонних справ Азербайджану Ельмар Мамед’яров про вступ в Євразійський економічний союз
“Азербайджан не отримував офіційного звернення про вступ до вищеназвану структуру (ЄАЕС), і на порядку денному Азербайджану таке питання не стоїть. Країна проводить незалежну політику і в політичних, економічних і торгових зв’язках віддає перевагу двосторонньому формату, що повністю виправдовує себе з точки зору взаємовигідної співпраці”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас