Київ залучив близько 800 млн грн інвестицій на будівництво нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ залучив близько 800 млн грн інвестицій на будівництво нерухомості

Нерухомість
345
Київська міська влада залучила майже 800 млн грн інвестицій для будівництва об’єктів житлової, комерційної, а також комунальної нерухомості. Такі дані за результатами проведених конкурсів оприлюднило Київське інвестиційне агентство після засідання постійно діючої конкурсної комісії із залучення інвесторів. Про це повідомили в прес-службі КМДА.
Так, переможцем двох інвестиційних проектів на будівництво об’єктів житлової нерухомості на загальну суму близько 750 млн грн стала компанія КП “Житлоінвестбуд-УКБ”. Обидва проекти стосуються будівництва житлових будинків з виділенням частки квартир для постраждалих від діяльності групи компаній “Еліта-Центр”: на земельних ділянках на вул. Здолбунівській в Дарницькому районі Києва та вул. Милославській у Деснянському районі Києва.
Варто відзначити, що предметом конкурсу був відсоток, який компанія-забудовник зобов’язалася передати постраждалим від протиправної діяльності “Еліта-центр”. КП “Житлоінвестбуд-УКБ” надало пропозицію на передачу 7% і 8%.
Під час засідання було також оголошено переможця інвестиційного конкурсу на будівництво дитячого дошкільного закладу на вул. Старонаводницькій, 2-20 у Печерському районі. Їм стало ТОВ “Гамаінвест”, яке запропонувало сплатити до столичного бюджету 7 млн грн без ПДВ на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва. Загальна вартість проекту – 28 млн 876,22 тис. грн.
Крім того, конкурсна комісія визначила ТОВ “Столичний ЦУМ” переможцем конкурсу на реконструкцію підземного пішохідного переходу, що примикає до вул. Б.Хмельницького та вул. Хрещатик. В рамках проекту інвестор вкладе 16 млн грн в реконструкцію столичного переходу, а також додатково заплатить до міського бюджету 618,8 тис. грн на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас