Ми ставимо завдання замінити філософію соціальної політики в Україні - коли бездумно роздають пільги всім, - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми ставимо завдання замінити філософію соціальної політики в Україні - коли бездумно роздають пільги всім, - міністр

Казна та Політика
1389
Зволікання зі скасуванням масштабних соціальних пільг, не забезпечених бюджетними ресурсами, на користь переходу на адресні дотації призведе до краху системи соціальної та пенсійної системи в Україні вже в найближчому майбутньому.
Про це під час брифінгу заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.
«Ми ставимо завдання замінити філософію соціальної політики: (за станом), коли бездумно, безадресно дають пільги всім. Ми хочемо перейти на адресні дотації. Або зараз зробимо ці болючі рішення, або не зробимо ніколи», – заявив він на брифінгу в Кабінеті міністрів у п’ятницю.
Міністр підкреслив, що у уряду була альтернатива – підвищити пенсійний вік і трудовий стаж, обмежити права виходу на пенсію за вислугою років, відмовитися від індексації пенсій скоротити виплати матерям і прийняти інші подібні болючі заходи.
Розенко підкреслив, що в результаті запропонованої реформи Кабмін розраховує в разі скасування пільг вже з грудня підвищити соціальні стандарти приблизно на 13%, зокрема, мінімальну заробітну плату і мінімальну пенсію.
«Інакше вже в липні уряд стоятиме перед питанням, як виплачувати своєчасно пенсії і зарплати… Якщо не приймати рішення, то завтра дефіцит Пенсійного фонду буде 100 млрд. грн, ще через рік – 120 млрд. грн, потім – 150 млрд. грн », – заявив він.
Коментуючи критику членів коаліції запропонованого урядового проекту, міністр нагадав, що в коаліційній угоді були закріплені такі плани і зобов’язання членів коаліції їх підтримати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас